Fenerbahçe’de özellikle geçtiğimiz sezon gösterdiği performansla adından söz ettiren Arda Güler için malumunuz, dünya devleri sıraya girdi. Herkes gibi bu durumun farkında olan Fenerbahçe camiası, Arda Güler’in en az 1 yıl daha takımda kalması için seferber oldu ama nafile. Genç yıldız, tercihini Real Madrid’den yana kullandı ve Fenerbahçe’ye rekor bir bonservis ücreti kazandıracak.


Türk futbolunun gözbebeği için masada oynanan El Clasico

Özellikle son birkaç gündür İspanyol basınında çıkan haberlerde, “Barcelona, Deco’nun Türkiye ziyareti sonrası bir adım önde görünüyor” ifadelerine yer verilmişti. Bu haberlere dayanaraktır ki Arda Güler için süren bu transfer savaşına ‘bitti’ gözüyle bakılıyordu ancak La Liga’nın bir diğer devi olan Real Madrid, transfer savaşına dahil oldu ve işi bitirdi.

Arda Güler’e yapılan teklifler arasında Fenerbahçe camiasını en çok memnun edecek teklif, Barcelona’nın teklifi gibi gözüküyordu. Çünkü Katalan ekibinin, Arda Güler’in 17.5 milyon euroluk serbest kalma bedelinin bir kısmını şimdi ödemeyi teklif ettiği ve yıldız oyuncunun bir sezon daha Fenerbahçe’de kalmasını önerdiği biliniyordu. Peki, Arda Güler’e Real Madrid’i seçtiren faktörler nelerdir?


Arda’nın ‘rekor’ takıntısı

Candaş Tolga Işık’ın haberine göre; sözleşmesinde 17.5 milyon euroluk serbest kalma maddesi olmasına karşın Arda Güler, “Türkiye’den en yüksek bedelle transfer olan oyuncu olmak istiyorum” diyerek Fenerbahçe’ye daha fazla ödeme yapılmasını istedi.

Arda Güler’in isteğine ‘hayhay’ diyen Real Madrid, 20 milyon euro garanti para ve 10 milyon euro bonuslar olmak üzere Fenerbahçe’ye toplamda 30 milyon euro bonservis bedeli ödemeyi kabul etti ve sözleşmeye bir sonraki satıştan yüzde 20 pay da koydu.

Arda Güler, böylelikle Süper Lig tarihinde en yüksek bedelle satılan oyuncu unvanının sahibi olacak fakat Arda Güler’i Real Madrid’e bağlayan faktörler, elbette bununla sınırlı değildi.


Telefon görüşmesinde Modric ve Perez’den sihirli sözler

Real Madrid’in, genç yıldızı ikna etme sürecinde Luka Modric ve Florentino Perez’i de devreye soktuğu iddia edildi.

Luka Modric’in Arda Güler ile yaptığı telefon görüşmesinde, “Gelecek sezon yokum, formamı devralmanı isterim” dediği belirtilirken; Florentino Perez’in de büyük toplantıya dahil olduğu ve “Odegaard’da yaptığımız hatayı sende yapmayacağız” dediği söylendi.

Fenerbahçe’de 1 yıl daha kalmayı düşünmeyen Arda Güler için de bu sözler oldukça önemliydi.


“Kısa vadede hatalı, uzun vadede başarılı bir tercih yaptı”

Avrupa’nın önemli kulüplerinden birinde on birin değişmez isimlerinden biri olmayı hedefleyen Arda Güler için ilk adımda en doğru tercih Real Madrid miydi, emin değilim. Ne kadar ciddilerdi bilinmez ama masada Milan da vardı ve Milan ile kiralık sözleşmesi sona eren Brahim Diaz yerine kesinlikle bir oyuncu şart. Arda Güler, oraya tam olarak otururdu ve on birdeki yeri garanti gibiydi. Bardağın dolu tarafına baktığımızdaysa iyice Madrid’e ve lige alıştıktan, bir Real Madrid oyuncusuna yakışır büyüklüğe tam olarak eriştikten sonra Arda Güler’i kupa kaldırmaktan sıkılmış bir hâlde görebiliriz.

Fenerbahçelilerin en azından 1 yıl daha takımlarında Arda Güler’i göremeyecek olmalarından dolayı yaşadıkları üzüntüyü anlıyorum ama Arda’nın da üstüne varılmamalı. Seni, Real Madrid istiyorsa gidersin; bundan daha doğal bir şey olamaz. Bu saatten sonra bize ‘hayırlı olsun’ ve ‘Allah sakatlık vermesin’ demek düşer.