Devler Ligi için iddialı bir kadro kurmak isteyen Galatasaray, Fenerbahçe’nin uzun zamandır görüşmelerde bulunduğu Crystal Palace’ın simge ismi Wilfried Zaha’yı kadrosuna kattı.

Geride bıraktığımız sezonda İngiltere Premier Lig’de 27 maça çıkan yıldız kanat oyuncusu, 7 gol ve 2 asistlik performansıyla 9 gole doğrudan etki etmişti.


Sarı-kırmızılılardan ses getiren paylaşım

Kanarya’ya transfer çalımı atarak Wilfried Zaha’yı renklerine bağlayan Cimbom, ezeli rakibine sosyal medya üzerinden son günlerin popüler şarkısı “Ali Cabbar” ile gönderme yapmayı da ihmâl etmedi.


“Tadic transferiyle yakaladığın psikolojik üstünlüğü çok çabuk verdin”

Transferi âdeta yılan hikayesine dönen Wilfried Zaha, sonuç olarak kararını verdi ve herkesi rahatlattı; bu kadar geç karar verişinin altında kendisini hemen tesise atmak istemeyişi ve tatilini uzatmak istemesi de yatıyor.

Galatasaray camiası ve taraftarı, böylesine kaliteli bir oyuncuyu takımlarında görecek olmaktan dolayı oldukça mutlu. Mutlu ve heyecanlı olmaları da gayet doğal çünkü Galatasaray, Erden Timur önderliğinde ligdeki dengeleri değiştirebilecek bir işe daha imza atmış oldu.

Fenerbahçeli taraftarların bir kısmının, bir türlü bitirilemeyen Zaha transferinden ümidini kesmesi ve “Gelmezse gelmesin, başka kanat mı yok” gibi şeyler söylemesi; Zaha’da takılı kalmayıp, önlerine baktıklarının bir göstergesiydi ancak Galatasaray, Zaha’yı kadrosuna katınca Fenerbahçe Yönetimi, tepkileri üzerine çekti.

Fenerbahçe’de yönetim, Zaha gelmezse Karl Toko Ekambi ile sözleşme imzalamaya hazırdı fakat Galatasaray’ın yakaladığı bu psikolojik üstünlüğü bertaraf etmek için rotayı değiştirecektir.

Transfer sezonu öyle bir şey ki şampiyonu her gün değişebiliyor. Fenerbahçe; kadrosuna peş peşe kattığı önemli isimlerle üstündeki kara bulutları dağıtmaya çalışırken ve özellikle Beşiktaş’ın elinden Tadic’i alıp, istediği havayı yakaladı gibi gözükürken Galatasaray’ın bir hamlesiyle camiada çatlak sesler yeniden başladı. Galatasaray, böylelikle Fenerbahçe Yönetimi’nin başına büyük bir iş açtı. İlerleyen günlerde yenen bu transfer çalımını unutturabilecek bir veya birkaç transfer yapılır mı, bekleyip göreceğiz.